Sukukirja

Yksi sukuseuramme tavoitteista on ollut koota ja julkaista sukututkimustyön tulokset sukukirjana. Sukuhaaroista suurimman, Rautavaaran Ala-Luostan Ahoset-sukuhaaran sukukirja valmistui heinäkuussa 2007. Tämä 400-sivuinen kovakantinen arvoteos esiteltiin kesän 2007 sukukokouksessa Siilinjärvellä.

Kirja selvittää mm. Rautavaaran Ala-Luostan kylästä runsaan 300 vuoden kuluessa eri puolille Suomea levittäytyneiden Ahosten sukulinjat. Tarkentavasta hakemisto-osasta öytyy peräti 6500 nimeä. Kirjassa on toista sataa valokuvaa ja 11 kertomusta suvun jäsenten elämänvaiheista ja elämäntyöstä. Sukuseuran kanta-alueelta lähtöisin olevaa viittä sukuhaaraa käsittelevä ns. historiakatsaus karttoineen, nimistöineen, aikajanoineen ym. on esitetty kirjassa kaikkien viiden sukuhaaran osalta. Ensimmäinen sukukirjamme Ahoset I on loppumassa. Jäsenet ovat sen jo saaneet. Pidä kiirettä!

Sukukirja Ahoset I on perusteos ja osa II on jatkoa ensimmäiselle kirjalle. Ahoset II-sukukirja valmistui kesällä 2010 sukukokoukseen.. Sukukirjojen hinta jäsenille on 50 euroa ja ei-jäsenille 70 euroa (+ postituskulut 9 euroa). Suosittelemme lämpimästi sukukirjan tilaamista myös omille perillisille.

Sukukirja, kuten sukuviirit ja sukupaidatkin, ovat lahjaideana parhaasta päästä. Kirjoja, viirejä ja paitoja voit tilata tilauslomakkeella tai puhelimitse Paavo Ahoselta, puh. 040 730 6935.

Perustutkimusta on jo viime vuosina suoritettu. Meneillään oleva kolmas kirjatyö käynnistyy neljän seuraavan sukuhaaran, Rautavaaran Ala-Keyrityn Ahoset, Nilsiä-Varpaisjärven Ahoset, Kaavin-Juuan Ahoset, Rautavaaran Ahoset ja Iisalmen Ahoset osalta. Nyt jäsenhankinta ja yhteistyötarjouksemme kohdistuu näihin sukuhaaroja edustaviin Ahosperäisiin. Heille lähetetään kirje, jossa vastaanottaja saa vedoksen jo koossa olevasta perussukutiedostaan ja jäseneksi liittymisen myötä hän on oikeutettu osallistumaan sukukirjan rakennustyöhön täydentämällä em. tietoja ja kartuttamalla kirjan sisältöä kuvilla ja tarinoilla. Aineiston toimitus sukukirjan sisällöksi edellyttää jäsenyyttä sukuseurassa.