Hyvät sukuseuralaiset!

Ajankohtaisia asioita

Surullinen uutinen kohtasi meitä, kun kunniapuheenjohtajamme Viljo Nuutinen poistui keskuudestamme sairauden murtamana helmikuussa 82 vuoden iässä. Hän oli sukuseuran jäsenenä vuodesta 2002 saakka ja sukuseuran puheenjohtajana hän toimi 14 vuoden ajan. Hänen aikanaan kasvoi seuramme melkein 300 jäsenen suuruiseksi. Häntä edeltävän puheenjohtaja Antti Ahosen aikana aloitetun kirjaprojektin Viljo saattoi päätökseen. Ahti Kopperi kirjoitti meille suvun juurista peräti kolme kirjaa. Seuraavasta linkistä voit lukea Viljon yhdessä Tanja Ahosen kanssa laatiman kirjoituksen Viljon isovanhempien tarinasta.

Seuraavan lehden numeroa olemme kasailleet pitkin talvea. Tulevana kesänä suunnitellun retken yksityiskohtia hiomme vielä. Lehti ilmestyy kohta puolin, kun saamme retkisuunnitelmat valmiiksi. Retki suuntautuu Kainuuseen ja on tarkoitus tehdä 13-14. heinäkuuta. Lehdessä kerromme reittisuunnitelmasta ja siellä on myös ilmoittautumisohjeet retkelle. Lehden mukana tulee myös jäsenmaksu tälle vuodelle. Se on liitetty lehden takakanteen. Maksuohjeista selitämme lisää lehdessä.

Syksyllä aloitimme uuden sukututkimusprojektin sukututkija Ari Kolehmaisen kanssa. Kaikista sukuhaaroistamme saimme uudet päivitetyt näytteet, jotka ovat nyt tutkinnan alla. Tarkoitus on etsiä ja löytää sukuhaarojemme kantaisien mahdolliset yhteydet jo 1500-1600 luvun Ahosiin, jotka elivät Leppävirran Saamaisilla. Myös 1500 lukua edeltävät Ahoset ja niiden reitit kiinnostavat. DNA-tutkimus mahdollistaa esivanhempiemme varhaisetkin tutkimukset.

Pekka Ahonen