Hyvät sukuseuralaiset!

Kesällä meillä oli oikein mukava linja-autoretki Etelä-Karjalaan. Matkan
teimme tietysti linja-autoliike Ahosen bussilla. Tutustuimme maakunnan kaupunkeihin Imatraan, Lappeenrantaan ja Haminaan. Kävimme myös Ylämaan jalokivikylässä ja Miehikkälän Salpa-museossa. Retkestä on tarkempi juttu jouluksi ilmestyvässä sukuseurammelehdessä.

Tulevassa lehdessä on monipuolinen valikoima historiaa ja sukututkimusta,
lapsuuden muisteluita ynnä sukuseuran ajankohtaisia asioita. Sukuseuran hallitus suunnittelee jo ensi kesän sukujuhlaa. Ajankohta on heinäkuun puolessa välissä eli 15-16.7. 2023. Paikkaa vielä mietimme. Ehdolla ovat Nilsiän Tahkovuori, Nurmeksen Bomba ja vanha kunnon Kunnonpaikka Siilinjärven Vuorelassa. Pyydämme tarjoukset kyseisistä paikoista. Päätimme edelleen pitää sukujuhlan kaksipäiväisenä. Ensimmäisenä päivänä halukkaat voisivat lähteä linja-autoretkelle lähipitäjiin esim. Rautavaaralle tutustumaan esi-isien asuinpaikoille. Toisena päivänä meillä olisi sitten varsinainen sukukokous, missä valitaan sukuseuran hallitus ja muut toimihenkilöt.

Olemme saaneet sukuseuraamme ansiokkaan sukututkijan, Jorma Ahosen Lahdesta. Hän pitää juhlassa esitelmän löydöistään tutkimuksen saralla. Tarkemmat tiedot sukujuhlasta ja ilmoittautumisohjeet ilmoitamme kevään lehdessä.

Näitten kotisivujen lisäksi meillä on myös facebook-ryhmä:
www.facebook.com/groups/ahoset.
Voitte esittää myös kysymyksiä, ideoita ja toiveita hallituksen jäsenille, puheenjohtajille ja sihteerille. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Pekka Ahonen

Sukuseuramatka

Korona on sotkenut  sukuseuran toimintaa monella tapaa parin vuoden aikana. Joitakin tilaisuuksia olemme joutuneet perumaan. Tapahtumissa, mitkä saimme järjestettyä on ollut vähän väkeä liikkeellä. Nyt kuitenkin taas yritämme: Tulevana kesänä on meillä vuorossa sukuseuramatka. Onhan koronakin aina helpottunut kesäksi. Tällä kertaa suuntaamme heinäkuun alussa Etelä-Karjalaan.   Liitteessä on matkaan liittyvä Ahosen linja-autoliikkeen esite. Toivottavasti moni innostuu lähtemään. Onhan tässä koronan  takia pysytty paikoillaan  ja monet ovat jo odottaneet  kodin ulkopuolelle lähtemistä. Toivottavasti Putinkaan ei aiheuta tekemisillään esteitä matkalle. Matkan aikana pidämme näin välivuotena myös välitilinpäätöskokouksen Lappeenrannassa hotellissamme.

Linja-autoliike Ahonen tarjoaa mahdollisuuden myös niille, jotka eivät tule bussin kyytiin Savosta saakka vaan tulevat jostain lähempää Etelä-Suomesta. Päiväretkiin voi osallistua yhdessä muitten kanssa ja hotellimajoituksen voi varata linja-autoliikkeen kautta. Katso liite!

Sukuseuran kirjoja alennuksella

Sukuseuran hallitus  on päättänyt tyhjentää suurta kirjavarastoamme.

Ykköskirja alkaa olla jo loppu, mutta Kopperin kakkos- ja kolmoskirjaa ruvetaan myymään noin 20 % alennuksella. Kakkoskirjan uusi hinta on jäsenille 40 euroa ja muille 55 euroa, sekä kolmoskirjan hinta on jäsenille 55 euroa ja muille 75 euroa.

Tavataan runsaslukuisesti Lappeenrannassa!

Pekka Ahonen