Sukukirja

Yksi sukuseuramme tavoitteista on ollut koota ja julkaista sukututkimustyön tulokset sukukirjana. Sukuhaaroista suurimman, Rautavaaran Ala-Luostan Ahoset-sukuhaaran sukukirja valmistui heinäkuussa 2007. Tämä 400-sivuinen kovakantinen arvoteos esiteltiin kesän 2007 sukukokouksessa Siilinjärvellä.

Kirja selvittää mm. Rautavaaran Ala-Luostan kylästä runsaan 300 vuoden kuluessa eri puolille Suomea levittäytyneiden Ahosten sukulinjat. Tarkentavasta hakemisto-osasta öytyy peräti 6500 nimeä. Kirjassa on toista sataa valokuvaa ja 11 kertomusta suvun jäsenten elämänvaiheista ja elämäntyöstä. Sukuseuran kanta-alueelta lähtöisin olevaa viittä sukuhaaraa käsittelevä ns. historiakatsaus karttoineen, nimistöineen, aikajanoineen ym. on esitetty kirjassa kaikkien viiden sukuhaaran osalta. Ensimmäinen sukukirjamme Ahoset I on loppumassa. Jäsenet ovat sen jo saaneet. Pidä kiirettä!


Sukukirja Ahoset osa I on perusteos ja osa II on jatkoa ensimmäiselle kirjalle (valmistui kesän 2010 sukukokoukseen). Sukukirjojen hinta jäsenille on 50 euroa ja ei-jäsenille 70 euroa (+ postiennakkomaksu).


Uusimpana teoksena julkaistiin kesällä 2017 Sukukirja III vuosikokouksen yhteydessä jäsenhintaan 70 euroa (+ postiennakkomaksu). Suosittelemme lämpimästi sukukirjan tilaamista myös omille perillisille.


Sukukirjat, kuten sukuviirit ja sukupaidatkin, ovat lahjaideana parhaasta päästä. Kirjoja, viirejä ja paitoja voit tilata tilauslomakkeella , puhelimitse Pirjo Ahoselta, puh. 040 519 3392.